Mar 14

Selga cepums pieķerts mērcējoties

Selga cepums pieķerts mērcējoties

Ikviens no mums zina, kas ir Selga cepumi. Pat vairāk, lielākajai daļai no mums ir kāds stāsts vai atmiņas, kas saistās ar Selgas cepumiem. Kā nu ne, ja Selga cepumu ēšanas tradīcijas ir veidojušās jau vairāk nekā pusgadsimta garumā - kopš pagājušā gadsimta 50. gadiem. Tas ir jānosvin!

Piedaloties DDB Latvia un Film Angels Studio tika radīts īpašā tehnikā filmēts Selga video rullītis. Filmēšanā tika izmantotas divas Super 8 kameras, kas unikālas ar to, ka ļauj caur video sajust īpašu retro auru, jo filmēts tiek uz lentas, nevis digitāli. Lūk, kā tas notika

Lai filmu attīstītu un montētu, tā tika vesta uz Berlīni, jo Latvijā to nav iespējams izdarīt. Mūsdienās Super 8 kameru izmanto reti, taču šī tehnika nav zaudējusi savu īpašo šarmu. Super 8 kameru kopš sešdesmitajiem gadiem bija ļoti iecienīta personālā kamera, ar ko uzņemt dažādus mājas video. Vēl šodien ir saglabājušies daudzi video tieši šādā formātā ar pirmajiem bērnu soļiem, dzimšanas dienas ballītēm un kāzām.

Ilze Priedīte, "Laima" mārketinga direktore: "Veidojot video par Selga cepumu ēšanas tradīcijām, mēs atklājām interesantu sakritību - laiki mainās, bet Selga cepumu ēšanas tradīcijas paliek nemainīgas. Mēs esam uzauguši ar Selga cepumiem, daudziem tie asociējas ar laiku, kad saule spīdēja spožāk un zāle bija zaļāka. Šo sajūtu centāmies iedzīvināt arī Selga cepumu jaunajā video, izmantojot īpašas Super 8 kameras. Manuprāt, mums ir izdevies caur video nodot šo īpašo sajūtu, kas var vienot divus cilvēkus - vienādas cepumu baudīšanas paražas jau pusgadsimta garumā."

Jūsu zināšanai - ir četri galvenie cepumu ēdāju tipi, kas no paaudzes paaudzē tiek pārmantoti – visizplatītākā grupa ir cepumu mērcētāji, kas cepumus pirms ēšanas parasti samitrina pienā vai tējā. Organizējot fokusa grupas atklājām, ka šeit liela māka ir noķert īsto brīdi, kad cepums jāvelk ārā. Dažas sekundes par daudz un cepums neatgriezeniski var palikt krūzē. Otra grupa cepumu smērētāji, kam patīk cepumu papildināt vēl ar kādu garšas niansi, visbiežāk ievārījumu vai sviestu. Cepumu grauzēji, kas Īpaši neuztraucas par ēšanas stilu - galvenais ir cepums un tāpēc uzreiz ķeras pie tā notiesāšanas. Savukārt cepumu lauzēji visbiežāk cepumu rūpīgi sadala mazākos gabalos, izlaužot dažādas cepumu figūras.

Un kā tu ēd Selga cepumus?

Komentāri

Jaunumi

Rādīt vēl
Vai pārlekt uz gadu
DDB Latvia
Brīvības 40, Rīga, LV 1050, Latvia
+ 371 67288265
magic@ddb.lv
Vairāk
Zīmolu tops
Čempionu brokastis
Social Media
Worldwide
Visas tiesības rezervētas, DDB Worldwide Communication Group Inc © 2017